torsdag, mars 02, 2006

Dagbok: Working Nine To Five.

Torsdag 2 mars -06

Den här veckan har jag börjat jobba heltid. Det är inte allt. Jag har dessutom börjat jobba DAG! Så fruktansvärt vuxet. Jag tror att jag kan lära mig att uppskatta det, så snart chocken av att behöva kliva upp klockan 06:00 har lagt sig. Som det är nu är jag fullständigt utmattad, och klockan är inte mycket mer än nio.
Det har trots allt varit en ganska bra dag på jobbet. Chefen kallade produktspecialisten för ”bajskorv”, vilket naturligtvis var roligt, och nördhumorn var på topp som vanligt. Jag läser Douglas Couplands ”Microslavar” på fritiden, och på något sätt gör den tillvaron mer uthärdlig. Ibland kan jag verkligen känna igen mig i boken, ibland kan jag det inte. Förutom det faktum att jag tillbringar hela mina dagar framför en datorskärm har mitt jobb nog inte särskilt mycket gemensamt med det arbete en programmerare på Microsoft utför. Men jag kan känna igen jargongen. Jag kan känna igen attityden. Jag kan känna igen hatkärleken till ens överordnade.

Egentligen borde jag stanna hemma i helgen. Se en film. Lyssna på lite skivor. Läsa en god bok. Ta en rejäl sovmorgon eller två. Istället blir det utgång, först i Örebro på fredag, sen i Stockholm på lördag. Och det är nog bättre på alla sätt och vis egentligen. Film, musik och litteratur? Åh nej. Ett mer realistiskt alternativ hade varit dator, monitor, bredband.
Internet är livsfarligt.

Etiketter: