torsdag, oktober 13, 2005

Musik: Blood Music - Sing A Song Fighter!













Artist: Blood Music
Titel: Sing A Song Fighter!
Bolag: Border / Make It Happen
År: 2005


För de som inte tog sig tid att verkligen lyssna framstod nog First Floor Power som ett band som var lite för konstnärligt skeva för sitt eget bästa. Själv lade jag in deras förra skiva, "Nerves", på minidiscen och hade den som sällskap under många långa promenader. Det var inledningen på en underbar vänskap. Trodde jag. För plötsligt lades bandet på is och medlemmarna valde att satsa på solokarriärer och sidoprojekt istället.
Jenny Wilson hyllades tidigare i år för sin "Love &Youth", och nu är det Karl-Jonas Winqvists tur. Under namnet Blood Music, och med hjälp av flera av sina gamla bandkollegor, skapar han egensinnig och uppriktig popmusik som sakta men säkert borrar sig djupt in under huden.
Det är egentligen inga exceptionella låtar han har skrivit, men han närmar sig dem med öppet sinne och vågar experimentera med instrumentering och elektronik. Folkmusikfioler i "There Is A War In Almost Every Corner", burkig vocoder i "The Hair", och detta ackompanjerat av samma lätt monotona melodislingor och spruckna sångröst som gjorde First Floor Powers musik så vanebildande.
Trevligt, och ruskigt sympatiskt. Om än ojämnt.

Etiketter: , , ,