lördag, september 01, 2007

Musik: En låt #23.

Beat Happening - Indian Summer

Vi skriver idag första september. Utanför mitt fönster skiner solen, men särskilt mycket värme skänker den inte, bara ljus. Det blev ingen sommar i år, och nu när hösten kommit dragande med en alldeles brutal köldknäpp tvingas man inse att det troligtvis inte blir någon indiansommar heller. Ingen frukost på kyrkogården, ingen picknick på vilda bär och french toast. De varma dagarna infann sig någon annanstans.

Lyckligtvis kan man lyssna på en av Beat Happenings allra bästa låtar precis när som helst, oavsett årstid. Och om så snön regnet faller vågrätt utanför fönstret eller drivisen knackar på dörren så kommer solen att skina i exakt tre minuter och fem sekunder.

Men att vara tvungen att vänta till nästa sommar för en chans att få höra "Indian Summer" från en sprucken högtalare i gröngräset en tidig lördagsförmiddag, det smärtar en del.

Låten finns på Beat Happenings andra skiva, "Jamboree" från 1988. Knappt tjugofyra minuter lång, men varenda sekund är alldeles briljant, spartansk pop som bara måste upplevas. "Indian Summer" är bara näst bästa låten, men motiverar ändå alldeles ensam ett köp. Men det har jag nämnt tidigare.


Eftersom mina skivor ligger nerpackade i bananlådor just nu har jag inget smakprov att bjussa på. Men en cover av "Indian Summer" går att ladda ner här. Den är nästan lika fin som originalet, men mindre somrig och skramlig.

Etiketter: , , , ,