onsdag, juli 12, 2006

Musik: En låt #12

Love Is All – Turn The Radio Off

Slackerromantik eller ångesthymn? Vid en första lyssning är det svårt att veta säkert. Eftersom ett genomgående tema på Love Is Alls ”Nine Times That Same Song” är oviljan att göra nånting annat än att festa, ha roligt och slappa (”Busy Doing Nothing” lyder en av låttitlarna) är det lätt att tro att en sång om att dra ner persiennerna och stanna inne hela dagen är ännu en på samma tema.


Så är dock inte fallet. När Josephine Olausson skriker ”Hey listen world, I’ve had enough!” med sprucken röst och en vägg av ljud dundrande i bakgrunden, leds tankarna genast till The Ronettes epos ”I Wish I Never Saw The Sunshine”.
Från ett band som - jag citerar Calvin Johnson – är ”a spiraling cacophony that drives one to the dancefloor to pogo like a maniac" och vars debutskiva är full av jublande lyckliga melodier, är det en intressant kontrast.

Och inte minst en helt fantastisk låt.


--
Tidigare låtar:

1. The Clientele - Where The Universes Are
2. I'm From Barcelona - We're From Barcelona
3. My Favorite - Teenage Mercy Dance
4. The Tiny - For Hallis
5. Violent Femmes - I Hate The TV
6. Vega - Barcelona
7. Håkan Hellström - 13
8. The Embassy - Boxcar
9. The Zombies - Hung Up On A Dream
10. The Ronettes - I Wish I Never Saw The Sunshine
11. Hell On Wheels - Frozen State

Etiketter: , ,

2 Comments:

Blogger Alfredo Augusto said...

din blogg är skitfin.. en favoritblogg.. hoppas du har det bra och hoppas du alltid kommer skriva såna här texter och trycka upp dom..

<3

5:08 em  
Blogger Unknown said...

Nillas: Du är en av mina favoriter av det yngre gardet på dsc! Jag hoppas verkligen det går bra för din pappa! Dom är mycket duktiga inom sjukvården. Både mamma och pappa var på väg att gå bort men när allt såg som mörkast ut blev dom räddade till livet tidigare. min pappa överlevde sin pappa med nio år och min mamma är nu fem år äldre än vad mormor blev. Så det behöver inte betyda nåt!

10:40 em  

Skicka en kommentar

<< Home